Juurikas. Viimane veerg.

Mart Juur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mis meil täna magustoiduks on?
Mis meil täna magustoiduks on? Foto: Allan Hmelnitski ja Mart Juur

Eestlane sai suure telefoniarve

Suur oli Eestis elava Eesti kodanikust eestlase üllatus, kui tema Eestis asuvasse postkasti potsatas suur mobiiliarve.

«Nii suurt arvet pole ma oma elus varem näinud,» muljetab eestlane. «See on minu jaoks suur üllatus, et Eestis nii suuri arveid osatakse esitada!»

Kuuldus suurest mobiiliarvest levis kiiresti. Lagedale ilmus suur hulk sugulasi ja sõpru, kelle olemasolust eestlasel varem õrna aimugi ei olnud. Kõik tahtsid arvet oma silmaga näha ja käega katsuda. Ning mis veelgi toredam – selgus, et Eestis elab palju abivalmis inimesi, kes kinkisid eestlasele täitsa vabatahtlikult erineva suurusega rahasummasid, et suur arve täies mahus ilusti makstud saaks.

Lahkete annetajate hulgas oli eestlaste kõrval venelasi, ukrainlasi, valgevenelasi, poolakaid ja sakslasi. Eestis kahepäevasel turismireisil viibiv keskmises joobes soomlane toetas eestlast 40 euroga. Hiljem kaineks saades soomlane kahetses, et polnud eestlasele rohkem raha andnud, aga teha polnud enam midagi, suur arve oli juba makstud.

Eestile ebaoluline lennujaam laieneb

Rumeenias Buzău maakonnas asuval Nehoiu linnal puudub regulaarne lennuühendus Tallinnaga, kuid sellest hoolimata võetakse Nehoiu lennujaamas ette mastaapsed laiendustööd.

Sellega peaks Rumeenia ühte väiksemasse lennujaama tekkima juurde ruumi veel kahe lennuki vastuvõtmiseks. Ka pikendatakse laiendustööde käigus Nehoiu lennujaama idatiiba kolme meetri võrra ja suurendatakse Schengeni piirkonnast väljapoole suunduvate lendude ala naabruses asuva lasteaia mänguväljaku arvel.

Teisipäeval laienemisplaane tutvustanud Rumeenia lennundusminister Nicoleta Olinescu märkis pressikonverentsil, et laienemistööde eesmärgiks on võimaldada ümberistuvatel lendajatel võimalikult kiirest sihtkohani jõuda.

Nehoiu lennujaam oli seniks oma laienemisplaanid ootele pannud, kuniks Rumeenia rahvuslik lennukompanii oli viinud lõpule oma lennuplaani analüüsi – kuhu nad lendavad, millisel kellaajal ja milliste lennukitega. Nüüd on väljuvate lendude graafik kindlaks tehtud ja laienemistööd võivad alata.

«Ainult kindla ärianalüüsi alusel saime hakata kavandama lennujaama laienemistöid ja panna paika selle võimaliku läbilaskevõime,» märkis Rumeenia lennujaamade juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles