Galerii: kolleegid meenutasid legendaarset Valdo Panti

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval tähistati Valdo Pandi 90. sünniaastapäeva. Telemajas räägiti Pandi olulisusest raadio- ja teleajakirjanduses ning meenutati Panti kui kolleegi. Voldemar Lindström esitles äsja valminud raamatut «Elu kui mäng», mis on tagasivaade Valdo Pandi elu- ja töökalendrites kirjapandule.

Valdo Pandist kõnelesid Enn Eesmaa, Kaja Kärner, Indrek Treufeldt, Marju Lauristin ja Hagi Šein.

ERR kuulutas täna välja ka Valdo Pandi nimelise ajakirjanduspreemia konkursi, millega ERR väärtustab Valdo Pandi mälestust ja tema laiapõhjalist publitsistlikku panust ning tutvustab organisatsioonis loominguliselt silma paistnud ning ühiskondlikult aktiivset tegevajakirjanikku inimestele oluliste teemade professionaalse ja isikupärase käsitlemise eest. Preemia laureaat selgub kevadel ETV hooaja lõpupeol. 

Varasemad Pandi-nimelise preemia laureaadid on Rein Karemäe, Mati Talvik, Lembit Lauri, Toomas Uba, Aarne Rannamäe, Mihkel Kärmas, Neeme Raud, Ivan Makarov, Vahur Kersna, Kaja Kärner, Astrid Kannel ja Indrek Treufeldt.

Valdo Pant oli raadio- ja teleajakirjanik, publitsist ning dramaturg, kes saavutas oma loomingu ja esinemistega usalduse, tunnustuse ning populaarsuse. 1948. aastal sai Pandist Eesti Raadio korrespondent.

Ajalehtedele kaastööde kirjutamisega oli ta ameti nii selgeks õppinud, et tõusis kiiresti tippreporteriks. Telekommentaator sai Pandist ametlikult 1966. aasta augustis ning vaataja-kuulaja pidas teda juba siis tunnustatud meistriks.

Pant esitas alati küsimusi mõtlemiseks, arutamiseks, ridade vahele peidetud mõtete tabamiseks. Pärand, mille ta jättis, on nii rikkalik, et pakub küllaga ainest ja mõtlemist tänagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles