Otseülekanne: Rakvere Gümnaasiumi Filmifestival 2018

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval alates kella 18.00 saab Postimehe vahendusel jälgida otseülekannet Rakvere Gümnaasiumi Filmifestivali finaalüritusest. Ülekandes toome teieni intervjuud, laval toimuva, filmid, vaheklipid ja muu põneva.

Rakvere Gümnaasiumi filmifestival on igal aastal toimuv noorte filmifestival, mille juured ulatuvad 2000ndatesse aastatesse. Filmiõhtutest alguse saanud nädalapikkune festival on aastate jooksul kasvanud suurimaks ning erilisemaks omasuguste seas kogu vabariigis.

Tänavuse festivali läbivaks teemaks on Eesti ja selle inimesed. Kuna finaalõhtu on täpselt kaks nädalat enne uhket Eesti Vabariigi sünnipäeva, on korraldusmeeskonnale loominguliseks innustuseks kogu eesti rahvas - oma tagasihoidlikkuse, siiruse, malbuse ja armastusega kujundame Eesti lugu, hoiame traditsioone, austame keelt ja kultuuri. Inimesed on Eesti, Eesti on inimesed!

Festivalinädal saab küll hoo sisse 5. veebruaril, kuid finaalüritus toimub 10. veebruari õhtul algusega kell 18.00 ning kestab orienteeruvalt kolm tundi. Kavas on kaks lühikest vahepausi, mille jooksul esinevad esinejad ning intervjueerime nii külalisi kui ka filmitegijaid. Pärast linateoste vaatamist kulmineerub õhtu suurejoonelise sõuga, mille krooniks on sel aastal elektroonilise muusika duo Púr Múdd.  Õhtu võtab kokku žürii punktide edastamine, mõlema kategooria I ja II koha välja kuulutamine ning autasustamine.

Neil, kes Rakveresse ise kohale tulla ei saa või jäävad hoopis piletist ilma, ei tasu kurvastada, sest sarnaselt eelnevate aastatega on õhtut võimalik nautida otseülekande vahendusel. Teeme selles osas järjekordselt koostööd Rockstick Productioniga.

Otseülekande jälgija ei jää ilma ühestki filmist, intervjuust ega esinemist ning saab osa Eesti suurima noortelt noortele korraldatud filmifestivali melust kasvõi teisest maailma otsast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles