Galerii ja video: Mart Laar ja Toomas Hiio esitlesid uut raamatut (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ajaloolased Mart Laar ja Toomas Hiio esitlesid täna ühistööna loodud Eesti Vabariik 100 raamatusarja avaraamatut «Eesti riigi 100 aastat». Juubeliperioodil jõuavad lugejateni 44 Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud teost, avades riigi viimase sajandi arengulugu.

«EV100 raamatusari valgustab 44 eriilmelise teosega Eesti eri valdkondade arengulugu viimase saja aasta jooksul. Sarja haare on tõesti väga lai, meditsiinist kultuuri ja moeni, ning teemadest kirjutavad valdkondade tõelised eksperdid,» sõnas riigikantselei EV100 juhtrühma liige Tiit Pruuli.

Raamatusarja teemad valiti EV100 juhtrühma ja raamatusarja kolleegiumi koostöös. Kolleegiumi koosseisu kuulusid Mart Orav, Aleksei Lotman ja Peeter Saari. Teoste autoriteks on Eesti eri valdkondade asjatundjad, kelle hulka kuuluvad näiteks Mart Kalm, Ene-Margit Tiit, Toivo Meikar ja paljud teised eksperdid.

ASi Eesti Meedia juhatuse esimehe Sven Nuutmanni sõnul on Eesti Meedial au olla riigikantseleile ja EV100 korraldustoimkonnale partneriks EV100 raamatusarja kirjastamisel.

Nuutmanni sõnul tagab 44 teose ilmumise kirjastuse Post Factum meeskond, toetudes koostööle autorite, arhiivide ning valdkonna asjatundjatega. Ühtlasi pakub Eesti Meedia läbi oma meediakanalite teavitust raamatute ilmumisest.

«Tagame, et igal soovijal on võimalus huvipakkuv teos taskukohase hinnaga kohe ilmumisel või ka ette tellides osta,» lisas Nuutmann.

EV100 raamatusari on müügil alates tänasest Apollo ja Rahva Raamatu kauplustes ning Eesti Meedia klienditeenindustes üle Eesti.

Raamatute ettetellimine ja esitluste info leiab siit. EV100 raamatusarjaga saab tutvuda siin.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles