Saatuslik kohtumine jäätiseputka juures

Krista Kumberg
, lastekirjanduse uurija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt raamatust «Jälle need naksitrallid».
Pilt raamatust «Jälle need naksitrallid». Foto: Peeter Langovits

Kord ilusal suvepäeval, istudes hubases jäätisekohvikus, kus lahked näitsikud paarikümne maitsega Itaalia gelato-valikust maiustajatele jäätist pokaalidesse pallitasid, märkasin naaberlauas üht imelikku seltskonda. Kolm lapse kasvu meesterahvast, keda võinuks talvisel ajal koguni päkapikkudeks pidada, said just kätte oma jäätiseportsud. Kiila pealaega isand tegi viltu vajunud pallitornist nutitelefoniga pilti ja asus seda õhinal FBsse üles laadima. 

Kohemaid saabuma hakkavaid laike tervitas ta rõõmsate hõigetega ja tippis midagi vastuseks, ise aktiivselt varbaid liigutades, mis puuduvate kinganinade tõttu ka ilmarahvale näha oli. Teine mehike oli vaatamata soojale ajale endale karusnahkse kuue selga pannud. Uneleva pilguga sulavat jäätist seirates toksis temagi midagi nutitahvlisse. Salamisi kiigates selgus, et tegelane teeb parasjagu blogisissekannet, ja seda värsivormis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles