Lavakooli 28. lend astub rahva ette

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetkl lavastusest «Richard³».
Hetkl lavastusest «Richard³». Foto: Paide Muusika- ja Teatrimaja

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia (EMTA) lavakunstikooli lõpetab tänavu kevadel Anne Türnpu ja Mart Kolditsa juhendatud 28. lend. Publiku ette jõuab kolm tudengite iseseisvat lavastust.

Laupäeval esietendus Paides Jan Teeveti lavastatud «Richard³». Peaaegu 425 aastat hiljem, pärast valgustusajastut, tööstusrevolutsiooni, interneti leiutamist, tehnoloogia võidukäiku, loendamatuid sõdu ja lugematuid verevalamisi on Shakespeare’i värss ja kuningas Richardi lugu endiselt terav, tabav ja aktuaalne.

Lavastaja sõnul lammutab Richard vahendeid valimata maailma, millesse kuri saatus ta paiskab. «Meie ehitame seda maailma, ehitame Richardile ja ehitame saatusele, et nad võiksid ühes ajalik-ajatus hetkes taas kohtuda ja üksteist mõõta. Ühendame sõna ja liha, valguse ja varju, pildi ilu ja selle rikkumise paratamatuse, Shakespeare'i ja iseenda,» ütles Teevet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles