Uueks Eesti kultuuriesindajaks Saksamaal saab Harry Liivrand

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harry Liivrand
Harry Liivrand Foto: Liis Treimann

Kultuuriministeeriumi ja välisministeeriumi konkursikomisjon kinnitas kultuuriesindaja ametikohale Berliinis Harry Liivranna, kes alustab seal tööd septembris.

Kultuuriesindaja peamine ülesanne on eesti kultuuri tutvustamine Saksamaal ning kahe maa vaheliste kultuurisuhete edendamine ja hoidmine.

Liivrand töötab praegu Tallinna Kunstihoone juhatajana, enne seda oli ta nädalalehe Eesti Ekspress kunsti- ja kultuuritoimetaja. Ta on töötanud ka Eesti Kunstimuuseumis, Eesti Riigi Turismiametis, Eesti Kunstiakadeemias ning olnud Raadio Vaba Euroopa ja Skandinaavia kunstiajakirja «NU:The Nordic Art Rewiew» Balti korrespondent.

Ta on korraldanud arvukalt Eesti kunsti näitusi kodu- ja välismaal, kureerinud mitmeid välisnäitusi ja avaldanud erialases perioodikas nii Eestis kui välismaal arvukalt kunstiteaduslikke artikleid, samuti on ta kirjutanud muusikast ja teatrist.

Harry Liivrand on lõpetanud Tartu Ülikooli ajalooteaduskonna kunstiajaloolasena. Ta on täiendanud end Saksamaa Liitvabariigi Välisministeeriumi Diplomaatide Koolis kultuuripoliitika erialal ja mitmes teises välisriigis näituste kureerimise ning kultuuriturismi alal.

Ta on pälvinud mitmeid preemiad ja stipendiume, viimastel aastatel on teda tunnustatud Kristjan Raua kunsti aastapreemiaga ning Eesti Kultuurkapitali kujutava- ja rakenduskunsti sihtkapitali preemiaga.

Liivrand on alates 1992. aastast Eesti Kunstnike Liidu liige, kuulub ka mitmetesse erialaühingutesse, näiteks Eesti Kunstiteadlaste Ühingusse ning Rahvusvahelisse Kunstikriitikute Ühingusse AICA-sse.

Avalik konkurss Saksamaale kultuuriesindaja kohale kuulutati välja seoses praeguse kultuuriesindaja Reet Weidebaumi ametiaja lõppemisega tänavu augustis.

Eestil on kultuuriesindajad kuuel maal – Euroopa Liidu juures ja Belgias, Saksamaal, Suurbritannias, Prantsusmaal, Soomes ja Venemaal.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles