Kultuuriminister Saar sõidab Londonisse meedia- ja filmiasju ajama

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar
Indrek Saar Foto: Erlend Štaub

Kultuuriminister Indrek Saar alustab homme, 28. märtsil ühepäevast visiiti Londonisse. Visiidi käigus osaleb kultuuriminister sõnavõtuga Londonis toimuval Eesti Kaubandus-Tööstuskoja korraldatud äriseminaril rahvusvaheliste telekanalite esindajatele, mille  avab president Kersti Kaljulaid.  Ühtlasi kohtub kultuuriminister Londonis ka Briti Filmiinstituudi juhi Amanda Nevilliga, et arutada Eesti ja Briti filmivaldkonna koostööd.

«Soovime  oma Briti partneritele  kinnitada jätkuvat valmisolekut ja head tahet filmi- ja meediasektori koostööks ka peale Brexitit,» ütles kultuuriminister Indrek Saar «Praegu Suurbritannias tegutsevate meediakanalite tulek Eestisse looks võimaluse kohalikele tele- ja filmitootjatele oma teenuseid lihtsamini eksportida, suurendada investeeringute hulka ja luua uusi teadmisi oma sektorites,» toonitas Saar.

Märkimisväärne hulk praegu Euroopas tegutsevatest meediateenuste pakkujatest asuvad Suurbritannias. Kui Euroopa Liidu ja Suurbritannia vahel ei sõlmita  euroliidust lahkumise tingimuste läbirääkimistel ringhäälinguid reguleerivat erikokkulepet, kaotab Suurbritannia peale brittide euroliidust lahkumist Euroopa Liidu audiovisuaalmeedia teenuste direktiivist tulenevalt piiranguteta piiriülese teleteenuse osutamise õiguse. Et jätkata oma teenuse pakkumist liikmesriikides, peavad praegu Suurbritannias olevad meediateenuse osutajad tegema seda tulevikus mõne teise liikmesriigi kaudu. Eesti tutvustab Londonis toimuval äriseminaril Suurbritannias tegutsevatele rahvusvahelistele telekanalitele siinset äri- ja õiguskeskkonda ning eeliseid oma tegevuse Eestis registreerimise kasuks. 

Kultuuriministri kohtumisel Briti Filmiinstituudiga osalevad ka Eesti Filmi Instituudi juht Edith Sepp ja Eesti produktsioonifirmade esindajad. Kultuuriministrit saadab visiidil äridelegatsioon. Londonis toimuvat äriseminari korraldab Eesti Kaubandus-Tööstuskoda koostöös kultuuriministeeriumi, Eesti Londoni saatkonna, EASi ja AS Leviraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles