Arvo Pärdi ja Robert Wilsoni «Aadama passioon» etendus Berliini Konzerthausis, dirigent ja muusikajuht Tõnu Kaljuste seismas kontsertmaja orkestri ja Eesti Filharmoonia Kammerkoori ees.
Arvo Pärdi ja Robert Wilsoni «Aadama passioon» etendus Berliini Konzerthausis, dirigent ja muusikajuht Tõnu Kaljuste seismas kontsertmaja orkestri ja Eesti Filharmoonia Kammerkoori ees. Foto: Louis Dengler

Pea kuus minutit katkematut aplausi. See pole viisakus, vaid läbimurre, tuhandeprotsendiline õnnestumine. Euroopa üheks auväärsemaks kontserdisaaliks nimetatud Berliini Konzerthausi ehitatud teatrilaval kummardavad kõrvuti Tõnu Kaljuste ja Robert Wilson. Just on lõppenud Wilsoni ja Arvo Pärdi koostööna valminud «Aadama passiooni» esimene etendus, täissaalile. Lisaks jäid ukse taha kümned huvilised, kes nii sel kui ka kahel järgmisel õhtul seisid maja ees siltidega «vajan piletit» või «tahan osta piletit».

Miks «Aadama passiooni» Berliini jõudmine on tähtis ja mis sellele eelnes, seda saab lugeda Heili Sibritsa reportaažist. 

Kommentaarid
Copy