Kordumatu Abbath raputab juba sel pühapäeval Tallinna (2)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abbath
Abbath Foto: Ester Segarra

Elav black metal ikoon Abbath on artist, kes suudab sünget ja vihast muusikat mängida sedavõrd meelelahutuslikul moel, kandes võrdselt välja nii näomaalingud kui võlurikübara. Just kõike seda saab kuulda ning näha juba tuleval pühapäeval, 8. aprillil, Tallinnas klubis Tapper.

Abbathi lood on lives purustavalt energilised, tema kitarrikäsitlus kiire ja täpne. Selle kõige kõrvalt lüüakse varem või hiljem käima korralik tants.

«Sellise kaliibriga tegijaid satub siia haruharva,» räägib kontserdikorraldaja Kaido Haavandi. «Abbath on üks väheseid artiste, kes oli aktiivne juba siis, kui black metal muusikaringkondasid kogu oma kurikuulsuses raputas. Tema nii vanad kui uued lood on kõik äratuntava käekirjaga ja ta muusika käib lives alati ühte sammu talle ainuomase lavalise sarmiga.»

Peamiselt Immortali ridadest tuntud Abbathi muusikutee algas bändis Old Funeral, kus tema kõrval mängis teiste seas kitarri ka Demonaz, tulevane partner Immortalis. Kui Demonaz lahkus, et keskenduda oma bändile Amputation, võttis tema kohustused üle ei keegi muu kui Varg Vikernes. Amputationiga liitus ka Abbath ja peatselt hakati edasi tegutsema juba Immortali nime all. Pidevate koosseisumuutuste tõttu pidi Abbath stuudios hakkama saama nii kitarri, bassi, sündi kui ka trummide mängimisega; vähetuntud faktina on tema poolt sisse mängitud albumite «Pure Holocaust» ja «Battles in the North» trummipartiid.

2015. aastal läksid Immortali ja Abbathi teed lahku ning tema sooloprojekti seni ainus, 2016. aastal ilmunud plaat, koosneb peamiselt järgmise Immortali albumi jaoks kirjutatud lugudest. Lives mängib Abbath lugusid omanimelise bändi, Immortali ja ka vahepealse supergrupi loomingust.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles