Mägedega sõbrustamise raamat

Karoliina Kagovere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kaheksa mäge»
«Kaheksa mäge» Foto: Raamat

Paolo Cognetti on itaalia kirjanik, kellele meeldivad mäed nii väga, et kui ta ei ole Milanos, siis elabki ta kõrgel Alpides. Romaanist, mille pealkirjas on mägesid koguni kaheksa, paistab autori mäearmastus välja sellise hooga, et paari aasta jooksul, mis raamatu ilmumisest on möödunud, on seda hoolega loetud, auhinnatud ja tõlgitud. On ka põhjust, sest õhukesse raamatusse on pakitud terve mäetäis igatsust kõrguse ja vaikuse järele.

Ei oska öelda, kui autobiograafiline teos just on, ent ka minajutustaja Pietro elus on mägedel oluline koht. Mägedes ronisid noorena ta vanemad ja seal käivad nad ka pojaga, kui linnaelu nad vabaks laseb. Pietro on 11-aastane, kui perekond leiab endale Alpides ühes peaaegu tühjaks jäänud mägikülakeses püsiva suvekodu, kus ema saab suviti rahulikku maaelu elada ja isa puhkuse ajal koos pojaga lähedasi mäetippe vallutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles