Raamatusõbrad korraldavad kolmepäevase peo

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Kuuendat korda toimuv Tallinna Raamatumess on pealinna kultuurielus kolmepäevase programmiga juba kanda kinnitanud. Mess toimub tänavu 19.-21. aprillil Rahvusraamatukogus.

Oma publik, kes sündmusi pikisilmi ootab, on tekkinud nii avapäeva kirjandusfoorumil, mis tänavu kannab pealkirja «Kirjandusmälu 2.0», kui ka tüpograafiaseminaril «Kirjak». Lisaks kahele suurele põhisündmusele toimub mitukümmend väiksemat, millest tasuks välja tuua erisuguseid koolitusi, mis mõeldud nii autoriõiguste müügist, säilituseksemplariseadusest kui ka uutest lasteraamatutest või lapse lugemisoskuste arendamisest huvitatutele.

Messil on alati mõeldud ka lastele, kellele on avatud oma ala. Nii on neil tänavugi võimalik kohtuda mitme lastekirjanikuga, osaleda otsimis-, ring-, tähe- ja lauamängudes ning muinasjututunnis. Laupäeval toimub lastehommik, avatud on meisterdamisnurk.

Kindel suund ja kvaliteet on messil alati olnud ka venekeelse kirjanduse tutvustamisel – nii sellel, mis tõlgitud eesti keelde kui ka vastupidi. Eraldi vestlusringis arutataksegi tänavu eestikeelse kirjanduse kättesaadavust vene keeles.

Messipäevad ei too raamatukokku ainult publikut, vaid meelitavad kokku ka spetsialiste. Nii peavad selle käigus omi kohtumisi ja koolituspäevi, mis osaliselt on avatud ka laiemale huvilisteringile, nii emakeeleõpetajad kui ka rootsi keele spetsialistid.

Uusi raamatuid esitlevad ja autogramme jagavad tänavu näiteks Tiit Made ja Timo Laine. Krimikirjandusest huvitatutel tasub tulla kuulama kirjandusklubi ja luulehuvilistele on mõeldud romantiline luulekava.

Paljud tulevad neil päevil raamatukokku ka lihtsalt raamatuid uudistama ja ostma, sest teavad, et fuajees pakuvad oma teoseid hea hinnaga üle 30 kirjastuse ning messimelu on miski, mis tekitab raamatuhuvilistel kokkukuuluvustunde.

Tutvu raamatumessi programmiga!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles