Vaata, millised näevad välja Tolmuinglid

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Andrus Kivirähki lasteraamatu «Tilda ja tolmuingel» ilmumise puhul korraldas Postimees ja Apollo joonistusvõistluse. Laste saadetud Tolmuingleid saab vaadata galeriist!

Täna esitleb Andrus Kivirähk uut lasteraamatut «Tilda ja tolmuingel». Kirjaniku sõnul on tegu eelmistest ehk pisut tõsisema teosega, kuid kurbus ja nali Kivirähki peenelt timmitud doseeringus ongi üks lugejate armastuse pälviva lasteraamatu eeldusi.

Andrus Kivirähki uus ja maagiline lasteraamat «Tilda ja tolmuingel» sündis koostöös kunstnik Takinadaga (Irina Shabarova), kes on juba aastaid joonistanud ja valmistanud käsitööna nukke. Kunstnik pöördus oma loominguga kirjaniku poole ning Kivirähki sõnul lõi see tegelane vaid sekundi murdosa jooksul nii-öelda pildi ette – inspireeris oma salapära ja müstikaga. Andrus Kivirähk tolmuinglit päris Lottega võrdlema ei tõtta, kuid usub, et sel on potentsiaali nii mõnessegi raamaturiiulisse jõuda. Raamat sobib oma sügavama tooniga ehk lugejatele, keda kõnetavad H. C. Anderseni ja O. Wilde muinasjutud.

Raamatu sünopsis julgustab meelde tuletama ja mäletama tähtsaid asju. Tolmuinglid on just seesugused tegelased, kes meile selles appi saavad tulla. Nad on nähtamatud, kuid mäletavad kõike.

Raamatuesitlustel räägivad Postimehe kultuuritoimetuse juhi Heili Sibritsaga teose sünnist kirjanik Andrus Kivirähk ja kunstnik Takinada. Esitlus algab kell 18.00 Solarise keskuse Apollo poes ja seda saab vaadata ka Postimehe veebist. Esitlusel loositakse välja Postimehe ja Apollo korraldatud joonistuskonkursile saadetud tööde autorite hulgast õnneliku võitja nimi.

Võistlusel osalemiseks tuli joonistada oma nägemus Tolmuinglist, see jäädvustada ja saata aadressil pilt@postimees.ee. Konkurss kesis 29. aprillini. Auhinnaks on eksklusiivne tolmuimeja Euronicsilt ja Takinada käsitöönukk MOT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles