Otseülekanne «Eesti teaduse 100 aastat» raamatuesitluselt

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval, 15. mail esitletakse Eesti Teaduste Akadeemias raamatut «Eesti teaduse 100 aastat». Postimees teeb esitluselt otseülekande.

Jüri Engelbrechti ja Erki Tammiksaare raamat «Eesti teaduse 100 aastat» jälgib teaduslikke otsinguid Eestis saja aasta vältel. Sel teel on olnud olulisi poliitilisi ning ka inimlikke kokkupõrkeid, kuid eelkõige on raamatus kajastatud õnnestumisi teadusuuringute alal ning kirjeldatud tippsaavutusi. 

Eesti teaduses on areng toimunud tippkiirusel ja nüüdsel infotehnoloogia ajastul on Eesti teadlaste tulemused leidnud tunnustust juba kogu maailmas. Meil on silmapaistvaid rakendusi, lootustandvaid noori ning ühiskondlikult aktiivseid teadlasi.

Autoritega vestleb teadusajakirjanik Priit Ennet. Sõna saab ka akadeemik Tarmo Soomere.

Juubeliperioodil ilmub EV100 raamatusarjas 44 teost, mis jutustavad Eesti arengulugu läbi eri valdkondade. Raamatusarja teemad on valinud Riigikantselei EV100 juhtrühm ja raamatusarja kolleegium koosseisus Mart Orav, Aleksei Lotman ja Peeter Saari.

Ülevaatesarja annab aastail 2018-2019 välja kirjastus Post Factum koostöös Riigikantselei EV100 korraldustoimkonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles