Ene Pajula veste: kui mammi usuks vandenõusid, siis oleks ta ammu surnud (1)

Ene Pajula
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsineerimine.
Vaktsineerimine. Foto: Pascal Pochard -Casabianca / AFP / Scanpix

Mammi imestab järjest rohkem kõigi nende vandenõuteooriate leviku üle, mis meie ümber ringi hõljuvad. Mis värk see ometi on?

Tegelikult ütlevad arstid, et iga kord, kui see teema avalikkuses tõstatub, siis tuleb keeldujaid pigem juurde, mitte ei jää vähemaks. Nii et sellest rääkimine ei pruugi olla üldse hea mõte. Aga mida siis teha? Praegused noored lapsevanemad on elanud õnnelikul ajal, neil pole isiklikku epideemiakogemust. Oodata seni, kui mõni taud lahti läheb? Et elu teeb puust ja punaseks, mis juhtub siis, kui me endid taudide eest ei kaitse?

Mammi on oma elus ühte näinud, see oli lastehalvatus. Tõsi, ta oli väike, aga mäletab, kui õudne see oli. Paljud ju surid ja kes ellu jäid, olid mingil jubedal moel kõverad ja vigased. Ainuüksi nende laste jaoks asutati Haapsallu taastusravi-internaatkool.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles