Eesti – sünge tegevuspaik briti krimis

Sigrid Kõiv
, Arteri juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Surnute laul»
«Surnute laul» Foto: Raamat

Alustaksin nii: Šoti kirjaniku krimiromaan paiskab meid Taavi Rõivase aegsesse Eestisse, kus politseiuurijad kelkisid välismaiste ametikaaslaste ees, et Eesti peaministri noorus näitab kogu rahva tarmukust ja tahtmist asju ära teha. See Eesti ja Šoti politseiniku kahekõne on tegelikult kaunikesti napakas, sest sel pole mingit muud väärtust kui loo kulgemise seisukohalt tähtsusetu fakti edastamine ignorantsetele Briti lugejatele.

Lugu ise on jube, nagu peab üks lugu olema. Tartus tuleb politseisse mees, kes väidab end olevat samast linnast 12 aastat tagasi kadunud ja surnuks tunnistatud Briti kodanik John Baden. Badeni sõnul hoiti teda kõik see aeg kusagil metsatalus kinni. Mehelt olla regulaarselt võetud luuüdi, karvu, verd ja spermat ning temalt eemaldati üks neer ja üks kops. Viimast kinnitab ka haiglas tehtud läbivaatus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles