Vastseliina piiskopilinnuses avati tänapäevane palverännumaja (1)

Maa Elu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äsja avatud palverännumaja
Äsja avatud palverännumaja Foto: SA Vastseliina Piiskopilinnus

Vastseliina piiskopilinnuse keskaja elamuskeskuses avatakse Palverännumaja ja uus ekspositsioon 

Vastseliina Piiskopilinnus pärineb 14. sajandist ja on kuulutad peale valge risti ime ilmutust 1353. aastal paavst Innocentius VI poolt pühapaigaks ning kuulutas välja ühe aasta ja 40 päevase patukaristuse kustutuse, palverännud linnusesse kestsid kuni 16. sajandini.

Foto: SA Vastseliina Piiskopilinnus

«Maja tutvustab palverändurluse mitmekesist maailma, pakkudes teavet ja mõtteainet keskaegse kõrval ka kaasaegse rännu teemal. Palverännumaja on üks osa Vastseliina Piiskopilinnuse keskaja  elamuskeskusest, kus ei eksponeerita objekte ja esemeid klassikalises muuseumivõtmes, vaid pakutakse vahetut elamust ja isiklikku suhestumist. Uue maja eesmärk on luua kogemuslik keskkond palverännaku teemaatikast huvitatutele ja pakkuda põnevust ka sinna juhuslikult sattunule,» kommenteeris linnuseisand Ivar Traagel.

Foto: SA Vastseliina Piiskopilinnus

Vastseliina piiskopilinnud on Tallinnast Pirita kloostrist algava palverännutee lõpp-punkt. „Küllap kulub veel mitu suve, enne kui Eesti enda palverändurite tee uuesti uue hingamise saab ning iseenda leidmiseks ei minda enam palverännule Santiago de Compostelasse või teistesse kaugematesse sihtkohtadesse,“ lisas Traagel

Vastseliina Piiskopilinnuse SA arendusprojekt sai toetust EL Regionaalarengu fondist, omaosaluse tagas Vastseliina vald. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles