Esitletakse Doris Kareva koostatud luulekogumikku «Eesti tunne»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doris Kareva
Doris Kareva Foto: Mihkel Maripuu

Ühe selle aasta olulisema luulekogumiku pidulik esmaesitlus toimub juba täna, 31. mail kell 17 Viru Keskuse Rahva Raamatus. Raamatu koostaja Doris Karevaga vestleb Eesti luulest ja «Eesti tundest» kirjandusminister Mart Juur.

Kokku on raamatus üle 400 luuletuse ja lauluteksti üle 100 tähtsamalt Eestist ja eestlusest kirjutanud autorilt. Publikus viibib ka hulk luulekogus esindatud autoreid ja nende järeltulijaid-sugulasi. Raamatut võib lugeda ka sirvides, kuid eriliseks teeb luulekogu see, et see moodustab algusest lõpuni terviku – luuletused on põimunud omamoodi kirivööks, milles keerdub lahti Eesti lugu kogu oma tunderikkuses.

Doris Kareva: ««Eesti tunne» pole niivõrd pidupäevateos kui raamat igiomasest, mida lapata ikka ja jälle, leida hingetuge rõõmsamatel ja raskematel aegadel. Siin on nii laule, mida teab peast enamik eestlasi kui ka vähem tuntud värsse; tekste, mis omavahel kõnelevad ja sõnelevad, sageli südant valutades, kuid siiski ühte hoides. Pea iga luuletus on ise kutsunud juurde järgmise, samast juurest pärineva, mis sest, et sündinud teisel ajal või kirja pandud teistsuguse käekirjaga. Nagu ringmängus või rahvatantsus on niimoodi moodustunud üheksa sõõri, igaühel erinev tundetoon.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles