Kust saab Eestis suvel traati?

Alvar Loog
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana-Vigalas tänavu juba 17. korda toimuv Hard Rock Laager tõmbab tšakrad puhaks nagu torusiiliga.
Vana-Vigalas tänavu juba 17. korda toimuv Hard Rock Laager tõmbab tšakrad puhaks nagu torusiiliga. Foto: Toni Läänsalu

Alates hipiajastu kõrgpunktist – 1969. aastal toimunud Woodstocki festivalist – on suured vabaõhu-rokipeod kujunenud õhtumaa kultuuris suve lahutamatuks osaks. Sest ega inimene ela vaid tööst ja leivast, õnnest ja armastusest ning rummist ja sakummist – rokki ja rolli peab ka vahepeal saama! Sõltumatute Šveitsi teadlaste uuringud on näidanud, et traadiste helide ja suurte detsibellide kombinatsioon tõmbab tšakrad puhtaks nagu torusiiliga.

Eesti suvistel rokifestivalidel on väärikas ajalugu: 1970. aastatel alustasid Viljandi Rock Ramp, Elva muusikafestival ning Tartu levimuusikapäevad. 1988. aastal alustanud ja kuni 1990. aastate teise pooleni paugutanud Rock Summer lõi nii oma rahvusvahelisuse kui ka mastaabiga, seades ühtlasi lati kõrgustesse, kuhu teistel on vist peaaegu võimatu tulevikus järele ronida. Aastatel 2005–2012 jätkas pisut kammerlikumas vormis sama liini Järvakandis toimunud Rabarock. Ükski nimetatud üritus praegu kahjuks enam elujõuline ei ole.

Eesti tänavune traadisuvi sai hoo sisse läinud laupäeval, kui Tallinnas Saku suurhallis laulis selle täismaja ees mitteametlikult avatuks heavy metal’i elav legend Iron Maiden, keda toetas metalcore’i lipulaev Killswitch Engage.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles