Issand kui hea!

Sigrid Kõiv
, Arteri juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamat «Reisija»
Raamat «Reisija» Foto: Raamat

Jah, just nii ütlen ma Jean-Christophe Grangé „Reisija“ kohta. Lihtsalt, loed ja kogu aeg on hea. Lühidalt on lugu sellest, kuidas Bordeaux´ raudteejaamast leitakse mees, kes ei tea, kes ta on. Ta tuuakse psühhiaatriahaiglasse, kus teda hakkab ravima doktor Mathias Freire. Freire on hiljuti kolinud Pariisist, kus ta pidi haiglatööst loobuma ebameeldiva intsidendi tõttu: tal oli armulugu patsiendiga, kes poos end pärast ühist ööd üles.

Kahetsusväärselt leitakse üsna samast kandist, kust leiti mäluta mees, ka elutu narkomaan, kellele on pähe pandud härja pea. Uurimist hakkab juhtima Anais Chatelet, traumeeritud olemisega poisitar. Ja miks ta ei peaks olema traumeeritud: tema armastava ja hella isa minevik sai teatavaks nii talle kui ka kogu Prantsusmaale – isa oli Tšiili diktaatori Pinocheti režiimi piinaja hüüdnimega Lombakas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles