Üle keskmise progressiivne

Rasmus Rammo
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dimmu Borgir «Eonian» FOTO: Plaadikujundus
Dimmu Borgir «Eonian» FOTO: Plaadikujundus Foto: Plaadikujundus

Pärast kaheksa aasta pikkust loomingulist pausi, mille ajal kurjade nägude ja jubedate näomaalingutega hevimehed pereisadeks said, on Dimmu Borgir lõpuks tagasi uhiuue stuudioalbumiga. Kauaoodatud «Eonian» 1993. aastal kokku tulnud Norra black metal bändi kümnes kauamängiv.

Kuigi tõsisemad fännid on juba ette heitnud, et sünged hevimehed on vahepealsete aastatega pehmoks läinud ja plaat on lausa liiga rõõmus, on tavalise raskeroki austajana Dimmu Borgiri värskele albumile keeruline etteheiteid teha. Kui black metal pole üldiselt just kõige kuulajasõbralikum žanr, on «Eonian» piisavalt meloodiline, et köita ka muusikasõpra, kes muidu kurguhäälest ja ülevõimendatud kitarrisaundist suuremat ei pea. Sarnasel suunal tüüris ka bändi eelmine album («Abrahadabra», 2010), sellest varasem looming on aga märksa karmim ja raskemini vastuvõetav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles