Septembis tuleb Narvas festival ContempArt

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva linnus.
Narva linnus. Foto: Mihkel Maripuu

1.–9. septembril Narvas toimuv kaasaaegse klassikalise muusika festival ContempArt toob publiku ette enam kui 150 esinejat nii Eestist, Soomest, Saksamaalt kui ka Venemaalt. Toimumiskohtadeks saavad olema Narva linna põnevaimad paigad ning oma taassündi läbi elamas Kreenholmi Manufaktuur ja Narva Linnus.

Tänavune ContempArt avatakse Kreenholmi manufaktuuris toimuva kunstilise perfomance’iga «Looming on Sinu vabadus». Festival annab noorele andekale kunstnikule suurepärase eneseteostuse ja loomingulise väljakutse võimaluse. Eesti Vabariigi 100. juubeli tähistamiseks pühendatud programmis on Eesti moekunstnike näitus, mille läbivaks jooneks on «EV 100 ja looming». Toimuvad moeloojate Vilve Unt, Jana Varkki, Raili Nõlvak, Kai Saar, Monton ja Eesti Kunstiakadeemia tudengite etendused Kalle Aasamäe juhtimisel.   

1. septembril näeb Madis Järvi uudisteose «Pühenduslaul Narvale» esmaettekannet. Anneli Tohver ja Liliana Tamm-Maaten esitavad A. Schnittke, A. Pärdi ja K. Sinki muusikat.

7. septembril mängitakse festivali raames Kreenholmi manufaktuuri tehase ruumides esmakordselt ooperit – leiab aset Mark Aurelia Floros ja Andrei Diakovi ooper «A Bad Man's Life», mille maailma esmaettekanne näeb ilma juba avarsti, 29. juunil Rheinsbergi festivalil. Festivali lõpetab suurjooneline Ooperigala Narva linnuses, kus esinevad solistid Estonia ja Maria ooperiteatritest.

Narva Ooperipäevadel esitatakse G. Pergoliesi, E. Wolf-Ferrari, G.Paisiello oopereid. Lisaks festivali programmile külalised saavad tutvuda Narva ja Narva-Jõesuu linna ajalooga, võtta osa erinevatest ekskursioonidest, sõita jahiga Narva jõel ning külastada arvukaid gurmeekohvikuid.

«Siin ja praegu me loome ajalugu – Narva on ilus linn loominguliseks tegevuseks», sõnastas festivali ideed Julia Savitskaja, kes on ContempArt Festival peakorraldaja.

«Meil on hea meel, et Narva on kandmast ennast Euroopa kultuurilinnade kaardile. Eriti rõõmsaks teeb asjaolu, et selleks teevad tööd just siin Narvas sündinud inimesed, kes teostavad ennast erinevates kultuurivaldkondades. Narva Ooperipäevadest  on saamas meie linna üks olulisemaid kultuurisündmusi, mis loob võimalusi kõrgkultuuri populariseerimiseks, heliloojate ja interpreetide kohtumiseks publikuga», märkis Narva Linnavalitsuse kultuuriosakonna asetäitja Dmitri Vergun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles