Filmimuuseumis avatakse näitus Jaapani trükikunstist

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tetsuya Noda. Päevik; 22. august 1968. Siiditrükk, puidutrükk. 1968.
Tetsuya Noda. Päevik; 22. august 1968. Siiditrükk, puidutrükk. 1968. Foto: Repro

Filmimuuseumis avatakse 21. juunil näitus «Fotod ja materjalid: Jaapani trükikunst 1970. aastatel», mis valminud koostöös Jaapani Suursaatkonnaga Eestis ja Jaapani Fondiga.

1968. aastal lõpul rahvusvahelise trükikunsti bienaalil peaauhinna saanud Tetsuya Noda trükigraafika rajas aluse 1970ndate trendile, kus fotodest tehti palju trükitehnikas graafikat. 1970. aastate teosed, milles kunstnikud väljendasid end fotokujutiste ja materjalide kaudu, laiendasid drastiliselt trükitehnika mõistet ning avaldasid tugevat mõju moodsale kunstile. Näitusel tutvustatakse trükitehnika kujunemist 1970. aastatel ning keskendutakse samal aastakümnel trükitehnikast inspireeritud suundumustele.

Esindatud kunstnikud: Tetsuya Noda, Kosuke Kimura, Akira Matsumoto, Satoshi Saito, Hideki Kimura, Sakumi Hagiwara, Jiro Takamatsu, Katsuro Yoshida, Koji Enokura, Shoichi Ida, Tatsuo Kawaguchi, Lee Ufan, Mitsuo Kano ja Arinori Ichihara.

Näitus jääb Filmimuuseumis avatuks 2. septembrini. Sissepääs tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles