Kirik mängib kolme õega kaasa

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm õde, keda mängivad Karin Tammaru (vasakult), Marika Barabanštšikova ja Terje Pennie, on tulnud tsaari matustelt ja hakkavad teed jooma.
Kolm õde, keda mängivad Karin Tammaru (vasakult), Marika Barabanštšikova ja Terje Pennie, on tulnud tsaari matustelt ja hakkavad teed jooma. Foto: artur laugamets

Aleksandr Puškini «Muinasjutt tsaar Saltaanist» algab sellest, kuidas kolm piigat unistavad tsaariga abielluda. Juhtub ime, tsaar astub taresse. Tsaarinnaks kositud neiu võtab õed lossi kaasa ning neist saavad kangur ja kokapiiga. Sama värssmuinasjutu lavastus Sõbra tänavas Pühade Aleksandrite kiriku aias algab tsaari matustel törtsutava pasunakoori saatel.

Tsaar on elanud väga pikka elu, nii et kolm õde on vähemalt 90-aastased. Raskusi on käimise ja maailmast arusaamisega. Neid mängivad Marika Barabanštšikova, Terje Pennie ja Karin Tammaru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles