Lang: kultuuritöötajate koondamisülesannet ei ole ega tule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Rein Lang
Kultuuriminister Rein Lang Foto: Toomas Huik

Kultuuriminister Rein Lang kinnitas, et ministeerium ei ole kultuuriasutustele andnud mingit koondamisülesannet.

«Mingit koondamisülesannet ei ole kultuuriministeerium oma allasutustele andnud ega kavatse seda anda,» ütles Lang Postimees.ee’le.

Peaminister Andrus Ansip ütles paar nädalat tagasi Vikerraadios kõneldes, et oluline on tootlikkuse tõus ja efektiivsuse tõstmiseks on võimalik, et näiteks kultuurivaldkonda võivad oodata koondamised. «Selleks, et efektiivsust suurendada, selleks tuleb vahendeid paremini kasutada ja tuleb mõelda, kus on nende vahenditega saavutatav efekt kõige suurem,» ütles Ansip 20. mai raadiosaates «Reporteritund».

Postimees.ee uuris seepeale kultuuriministrilt, kas kultuuritöötajate koondamisvajaduse kohta on tehtud mõni analüüs ja kas seda on arutatud valitsuses või mujal.

«Personalitöö ja asutuste toimimiste eest vastutavad nende juhid, kes on tööandja täievolilised esindajad. Nende otsustada on, kas ja kus on võimalik ja vajalik töökohtade kokkutõmbamine,» vastas kultuuriminister Lang.

Täna riigikogu infotunnis kordas peaminister Ansip taas, et kõigis eluvaldkondades, sealhulgas kultuurialal on võimalik alati efektiivsust suurendada. Tema sõnul kulutab Eesti kultuurivaldkonnale Euroopa Liidu liikmesriikidega võrreldes protsentuaalselt sisemajanduse kogutoodangust kõige rohkem ja see tuleb riigi bürokraatia arvelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles