OMA Festivali lõppkontserti käis kuulamas ligi 500 inimest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment festivali kodulehest.
Fragment festivali kodulehest. Foto: omafestival.ee

Täna lõpule jõudnud Oma Maailma Avardamise Festivali lõppkontserti käis kuulamas ligikaudu 500 inimest.

«Me oleme tõeliselt rahul kogu festivali ja eriti tänase kontserdiga,» kinnitas festivali üks korraldajatest Helen Talalaev. «Täname südamest kõiki häid inimesi, kes tegid ära tohutu hulga tööd ning loomulikult kontserdikülastajaid,» vahendas festivali pressiesindaja tema sõnu.

Kolmetunnisel kontserdil esinesid Ithaka Maria, Sofia Rubina, Erkki Otsman, Ansambel Laine, Astrobeat, Shirubi Ikazuchi, Social Asylum, Twisted Dance Company, Tatiana Okupnik (Poola) ja geikoor Out’n’Loud (Soome). Samuti võis videoekraanilt näha Eesti näitlejate poolt sisse loetud LGBT-inimeste isiklikke lugusid. Kontsert lõppes südamliku ühislauluga, kui lavale kogunesid kõik artistid ning korraldajad ning koos publikuga kanti üheskoos ette John Lennoni kultuslik lugu «Imagine».

Esmaspäevasest tänaseni kestnud Oma Maailma Avardamise Festivali sõnum oli lihtne – inimene on inimene, olenemata tema seksuaalsusest või sooidentiteedist. Festivali üritusi külastas nädala jooksul pea 1000 inimest. Korraldajad tõid välja ka fakti, et kogu sündmus möödus ilma ühegi ebameeldiva homofoobse vahejuhtumita.

Vabaõhukontserti rahastas kampaania «Erinevus rikastab». Festivali teisteks toetajateks olid kultuurkapital, hasartmängumaksu nõukogu ning Norra, Rootsi, Hollandi,Taani, Belgia Kuningriikide, Briti ning USA saatkonnad.

Kampaaniat «Erinevus rikastab» viib teist aastat läbi Tallinna Tehnikaülikooli õiguse instituut. Aastal 2011 keskendub kampaania homofoobia vastu võitlemisele ja puuetega inimeste sotsiaalse staatuse edendamisele. Projekti rahastavad Euroopa Liit, Sotsiaalministeerium ning TTÜ õiguse instituut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles