Malle Nööp utsitab nelja koori ja kuut tantsurühma

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauluväljak.
Lauluväljak. Foto: Liis Treimann / Postimees

Paide gümnaasiumi muusikaõpetaja Malle Nööp on mitmes mõttes eriline inimene. Ta on nii koorijuht kui ka tantsuõpetaja. Juhendajana tuleb Nööp alles kolmandat korda suurele peole, aga juba on tal kõigist rohkem kollektiive: neli koori ja kuus tantsurühma.

Nööp ütleb, et nii hullu aastat kui praegune ei ole tal 20-aastase muusikaõpetaja staaži jooksul olnud. Ärkas kell kuus hommikul, õppis ise enne kooli rahvatantse ja laule, siis tunnid Paide gümnaasiumis ning õhtul kella seitsmeni välja kooriproovid ja tantsutrennid.

Lisaks korraldas ta iga kollektiiviga aasta jooksul kaks laagrit, et repertuaar tõesti selgeks saaks. See polnud veel kõik – lapsed tuli ju peo jaoks ka ilusti riidesse panna, kirjutada projekte, et rahvariiete valmistamiseks raha leida, otsida üles Järvamaa seelikukudujad ja pluusiõmblejad. Ja lõpuks raha andjatele aruannete kirjutamine – see kõige tüütum osa suurest tööst. Kui siis kevadistel kooride kuulamistel ja tantsurühmade katsumistel kõik kümme kollektiivi konkursisõela läbisid, oli õpetaja rõõm kirjeldamatu. «Mul on väga ilus amet, saan kogu aeg väga häid emotsioone,» innustab Nööp ennast.

Viimasel nädalal enne peoproovidesse sõitu on õpetaja pidanud vastama kümnetele telefonikõnedele, et peolesõidu kohta infot jagada. Ent kõik see tasub Nööbi meelest vaeva, sest ta teab, millise unustamatu emotsiooni lapsed Tallinna lauluväljakult eluks ajaks kaasa saavad.

Reedel, 1. juulil antakse Tallinnas avalöök XI noorte laulu- ja tantsupeole. Anneli Ammas rääkis sel puhul mõnega pidulistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles