Algab festival Gustav Ernesaks 100

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gustav Ernesaksa viimne puhkepaik Metsakalmistul.
Gustav Ernesaksa viimne puhkepaik Metsakalmistul. Foto: Liis Treimann

Kolmapäeval, 12. novembril kell 14.00 avatakse EMTA kammersaalis konverentsiga Gustav Ernesaksa 100. sünniaastapäevale pühendatud festival.

Festivali korraldamises osaleb 11 erinevat organisatsiooni ning esinejate hulgas on 121 koori, solistid ning Rahvusooper Estonia sümfooniaorkester, vahendas festivali koordinaator Eesti Kooriühingust.

Festivali raames toimuvad lisaks kontsertidele ja konverentsile ka koorikonkursid, mälestusõhtu, soololaulude kogumiku ja juubelialbumi esitlus, näitus teatri- ja muusikamuuseumis ning uue dokumentaalfilmi «Laulutaadi hümnid» esilinastus Eesti Televisioonis.

Festival lõpeb galakontserdiga 14. detsembril Estonia kontserdisaalis.

Konverentsil esinevad ettekannetega muusikateadlased Tiia Järg ja Urve Lippus ning Ernesaksa endised õpilased dirigendid koorijuhid Kuno Areng ja Olev Oja.

1944. aastal Gustav Ernesaksa poolt asutatud Eesti Rahvusmeeskoor RAM esitleb konverentsil spetsiaalselt juubeliks salvestatud CD-plaati «Mu isamaa on minu arm».

Kell 16.00 algab sealsamas EMTA kammersaalis lauluosakonna üliõpilaste ning EMTA segakoori kontsert Ernesaksa soolo- ja koorilauludest.

Laulutaadina ajalukku jäänud Ernesaks oli legendaarne dirigent, helilooja, pedagoog ning paljude laulupidude korraldaja ja üldjuht nõukogude okupatsioonist Eesti taasiseseisvumiseni.

Gustav Ernesaks sängitati 1993. aastal Metsakalmistule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles