Vaata, mida põnevat pakuvad Tallinna merepäevad

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merepäevad Lennusadamas.
Merepäevad Lennusadamas. Foto: Uwe Gnadenteich

Reedel algavad Tallinna merepäevad toovad põnevat meelelahutust nii maal kui ka merel.

Reedel, 13. juulil avatakse Tallinna merepäevad kahe kontserdiga. Neist esimene, mille laadne leiab aset Eestis esmakordselt, viib Svjata Vatra jäälõhkuja Tarmo pardal merele. Õhtu teine kontsert toimub Vanasadama pealaval, kus Gerli Padar, Uku Suviste, Hanna-Liina Võsa ja orkester ÜENSO toovad dirigent Martin Sildose juhatamisel publikuni Eesti filmimuusika kullafondi.

Laupäevaõhtune tippkontsert Lennusadamas viib publiku üheskoos legendaarsete Johansonidega, Anna-Liisa Supi jt staaridega ümbermaailmareisile. Kontserdil esineb ka kaheksa trummari show Don Ulvik, kes lisaks tavapärastele löökriistadele kasutavad esmakordselt täiesti erilist, mereatribuutikast ehitatud trummikomplekti. Kontsertteos «Reis ümber maailma» on muusikaline reis, mis läbib kõiki kontinente ning erilist tähelepanu saavad need riigid, mis moel või teisel on Eesti jaoks eriti olulised.

Noblessneri sadamalinnaku lavast saab laupäeval, 14. juunil tõeline muusikagurmaanide peatuspaik. Esinejate nimekirjast leiab nii Meisterjaani, ansambli InBoileri, Mick Pedaja, ansambel HU? ja Kadri Voorandi Duo.

14. juulil vallutavad Haven Kakumäe jahisadama lava armastatud superstaarid suure show-kontserdiga «Superstaarid 2018». Kontserdil esinevad saatest tuttavad noored lauljad Anette Maria Rennit, Kaarel Orumägi, Carlos Ukareda, Helis Järvepere-Luik, Merilin Mälk, German Pinelis, Jüri-Saimon Kuusemets, Jaagup Tuisk, Saamuel Pilpak ja Hele-Mai Mängel. See on esimene kord pärast armastatud telesaate lõppu, mil superstaarid astuvad lavale ühise koosseisuna.

Nostalgiat toovad merepäevalistele kahtlemata Justament, Kukerpillid, Dagö ja Ivo Linna. Popmuusika austajad saavad aga nautida Liis Lemsalu esinemist. Merelaulude kavadega tulevad lavale ansamblid Kompass ja spetsiaalselt festivaliks merelaulude kava loonud kollektiiv Äge Brass.

Pere kõige pisematele on kavas Lotte lasteala Lennusadamas, suur Lotte kontsert Vanasadamas, seikluslik lasteala Noblessneri sadamas, Hanna-Liina Võsa Muusikalikooli laste etteasted ning töötoad erinevates sadamates.

Lahesõidud ja meretegevused

Merelistest tegevustest on taas kavas läbi aegade kõige populaarsem atraktsioon – meretakso kõigi nelja sadama vahel. Lahesõitudele viivad külalisi nii väiksemad alused kui ka suured ja uhked purjelaevad. Nii on näiteks võimalik minna merele Soome iluduste Svanhildi ja Alexandraga, samuti Eesti enda purjekate Hoppeti, Jenny Kruse, Moonlandi ja Hiiuingliga.

Vanasadama alalt leiab põneva merendusala, kus jagatakse infot mereohutuse kohta ja saab osaleda köite- ja sõlmesidumise töötubades. Lennusadamast leiab ka suure Kalanduse teabekeskuse kala-ala ja kalaturu. Haven Kakumäe jahisadam üllatab nii laupäeval kui ka pühapäeval suurejoonelise merepäästeõppusega, kust võtavad osa nii Politsei- ja Piirivalveamet kui ka Päästeamet.

Üha enam populaarsust koguv aerulauasurf SUP-laudadel on kohal ka merepäevadel. Osaleda saab nii aerulaua joogas, teha kaasa päikeseloojangu matka ning erilise sündmusena on võimalik tulla üritusele koos oma lemmikuga, et nautida aerulaua sõitu koos koeraga.

Huvilised saavad asjatundjate juhendamisel proovida kätt purjetamises nii Noblessneris kui ka Kakumäel ning kaasa elada Eesti meistrivõistlustele purjetamises Lennusadamas.

Tänavused Tallinna merepäevad toimuvad 13.–15. juulini neljas sadamas: Vanasadamas, Lennusadamas, Noblessneri sadamalinnakus ja Haven Kakumäe jahisadamas.

Programmi leiate siia klõpsates

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles