Eerik-Niiles Krossi juhitav MTÜ saab raamatu koostamiseks 2200 eurot

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kaitseministeerium toetab Eesti lähiajaloo uurimisega tegeleva MTÜ S-keskus allikapublikatsiooni «Eesti Riigikaitse Nõukogu protokollid 1933-1939» koostamist ja väljaandmist 2200 euroga.

Ministeeriumiga sõlmis lepingu Eerik-Niiles Kross, kes on S-keskuse juhatuse liige, kuid raamatu peamiseks koostajaks on ajaloolane Urmas Salo, rääkis kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet Postimees.ee´le.

Tema sõnul on toetus mõeldud raamatu jaoks vajalike arhiivimaterjalide ja fotode kopeerimiseks, protokollide ja dokumentide sisestamiseks ja toimetamiseks, Riigikaitse Nõukogu tegevusest ülevaate ja ingliskeelse kokkuvõtte koostamiseks.

Kaitseministeeriumi üheks ülesandeks on Kuimeti sõnul muu hulgas ka Eesti sõjaajalooga seotud uurimuste, raamatute, muuseumide jms toetamine ning selleks on ka juba aastaid erinevatele MTÜde ja sihtasutustele eraldisi antud. Eraldisi antakse vastavalt organisatsioonide endi poolt esitatud taotlustele, millede hindamisega tegeleb kaitseministeeriumi rahaliste eraldiste komisjon.

Antud konkreetse teema puhul võimaldab kaitseministeeriumi toetus Kuimeti sõnul tuua laiemasse käibesse terve rea olulisi algallikaid ja dokumente, mis kirjeldavad Eesti riigikaitse arendamist enne Teist maailmasõda.

Tollases Riigikaitse Nõukogus olid arutluse all kõik olulisemad Eesti riigikaitse arendamise ja planeerimisega, rahastamisega, relvastushangete jms seonduvad küsimused ning seal peetud üsna avameelsed debatid kajastuvad ka Nõukogu protokollides. Seetõttu otsustaski
kaitseministeeriumi eraldiste komisjon Kuimeti sõnul ka S-keskuse taotluse rahuldada ja raamatu koostamist ja väljaandmist toetada.

Vastavalt lepingule peab raamat valmima hiljemalt käesoleva aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles