Krusensterni saabumine põhjustas vihase rüseluse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ajaloolise parklaeva Krusenstern pardale pääseda soovijad muutusid pärast paaritunnist ootamist kurjaks ja agressiivseks.


Keskpäevaks, kui Krusenstern puksiiride Saturn ja Jupiter abil Vanasadama D-terminali kai äärde nügiti, oli ajaloolisele laevale vastu tulnud aukartustäratav rahvahulk.

Kõik oli väga pidulik: puhkpilliorkester, udupasunad, ilutulestik. Seejärel jäi aga asi venima. Inimesed seisid tihedas uduvihmas alguses kannatlikult, siis aga hakkas kostma järjest vihasemaid hääli.

Tagapool olijad pressisid eesmistele peale, neid aga püüdsid tagasi hoida korraldusmeeskonna naistöötajad, kes alguses naiivselt arvasid, et rahvamassi on võimalik peatada punase-valgetriibulise turvalindi abil.

Lõpuks toodi kohale ajutised piirdetarad, kuid neist polnud enam suurt abi. Pisut enne kella kahte olid tolliformaalsused ja muud ametlikud toimingud lõpetatud ning laevameeskonda läks tervitama Tallinna delegatsioon. Siis lasti umbes veerand tunniks laevale ajakirjanikud ning alles siis avanes lõpuks laeva külastamise võimalus seda kaks ja pool tundi oodanud inimestele, kes selle peale kohe mitmesaja meetri pikkuse järjekorra moodustasid.

Aga laev on tõepoolest ilus ja suursugune, nii et järjekorras seismine tasub ennast igati ära.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles