Galerii: Viljandi folgi kolmas päev

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Traditsiooniliselt on folgi laupäev kõige pöörasem neist neljast. Pöörane ja rahvarohke oli eilegi, kuid sel aastal olid võrreldavad ka kaks eelmist päeva, ainult pühapäeval näitab pidu vaibumise märke.

Kolmanda päeva tõmbenumbriks oli muidugi jazz- ja maailmamuusikast maailmakuulus trummar Trilok Gurtu, kes mängis vaheldumisi nii läänelikke kui india löökpille ja suutis üksi täita poolteist tundi. Algul võibolla igavamalt, siis, rohkem etnopillidele ümber lülitudes ja veidi ka lauldes üha põnevamalt, lõpuks tükiks ajaks publiku kaasa laulma pannes.

Teine põnev esineja Baskimaa bänd Oreka TX ehmatas oma seninägematute rahvapillidega, muusika selgrooks olid pillid, mille mängimist võiks kirjeldada kui prussijuppide ja kiviplaatide peksmist jämedate puupulkadega.

Samas perfektsionism ja keerulised muusikalised kujundid. Baskid esinevad veel ka täna, pühapäeval, nagu ka teine publiku lemmik, iraanlaste Shanbehzadeh.

Päeva lõpetas hommikuni kestev reggae-pidu Bashment Viljandi vanas lennukitehases.

Pidu hakkabki lõppema, täna kell 20 tõmbavad festivali Kaevumäel kokku Ando Kiviberg&sõbrad, nagu alati.

Vaata galeriid folgi kolmandast päevast!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles