Muuseumi direktori konkurss läks luhta

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaa muuseumi silt.
Tartumaa muuseumi silt. Foto: Ove Maidla

Kultuuriminister Rein Lang andis 27. juulil välja käskkirja, millega kuulutas luhtunuks avaliku konkursi Tartumaa Muuseumi direktori ametikoha täitmiseks. Aluseks nimetas ta konkursikomisjonilt ministrile esitatud kandidaadi avalduse.

Ministeeriumist tulnud teadete kohaselt oli komisjoni poolt parimaks valitud kandidaat otsustanud pärast pikki läbirääkimisi direktori ametikohast siiski loobuda. Kes ta on, hoiab ministeerium saladuses.

Konkurss oli välja kuulutatud tänavu aprillis, sest praeguse direktori Kaido Orula tähtajaline tööleping lõpeb septembris. Sügisel 2005 ametisse asunud Orula väitel ta seekord ei kandideerinud. Peapõhjuseks tõi ta asjaolu, et eelarvelised võimalused on muutnud muuseumi töö peaaegu võimatuks.

Ministeeriumist ei osatud läinud nädalal kindlalt ennustada, millised on edasised muuseumi puudutavad sammud. See selgub lähiajal.

Aastal 1959 asutatud Tartumaa Muuseum paikneb Elvas ajaloolise raudteejaama vastas aadressil Pikk 2. Muuseumi põhiülesandeks on Tartumaa kui ühe Eesti ajaloolis-kultuurilise piirkonna ajaloo, kultuuri- ja loodusloo väärtustamine ühiskonnas, ühiskonna hüvanguks ja seda kaasates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles