11. klassis õppiv eramuuseumi omanik saab Hea Eeskuju auhinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ründo Mülts oma loodud muuseumis.
Ründo Mülts oma loodud muuseumis. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja.

Eestimaa noorim eramuuseumi omanik Ründo Mülts saab konkursi Hea Eeskuju auhinna koos 20 000-kroonise stipendiumiga.

Auhinna annab homme Pärnus toimuval noortekonverentsil «Lahe koolipäev» üle Riigikogu esimees Ene Ergma, teatas konverentsi korraldaja.

Päinurme külas elav noormees Ründo Mülts õpib Paide Ühisgümnaasiumi 11. klassis. Päinurme külaseltsi ruumides on tal avatud isiklik muuseum, kus on eksponaate varajasest ajaloost, Eesti Vabariigi algusajast ja nõukogude ajast kuni tänapäevani välja.

Mültsi juba 7 aastat kestnud ajalooliste esemete kogumine on päästnud nii mõnegi vana väärtuse, mis muidu oleks tuleriidale rännanud, ning jäädvustanud ümberkaudsete külade ajaloo.

Hea eeskuju auhinnaga tänatakse neid noori, kes on oma kodukandi ja kaaskondlaste hüvanguks teinud tegusid, mis on mõjutanud positiivselt kohalikku elu ja pälvivad tähelepanu.

20 000-kroonine stipendium on mõeldud noorele tema edasiõppimise toetamiseks.

Ründo Mültsi valis üksmeelset võitjaks žürii, mis koosnes noorteühenduste esindajatest, UNICEFi, Lastekaitse liidu, Lastevanemate liidu, Heateo sihtasutuse, Tallinna ülikooli esindajatest ja tunnustatud ühiskonnategelastest. Žüriid juhtis konkursi patroon Ene Ergma.

Konkurss kuulutati välja 7. oktoobril ja selle raames saadeti žüriile kokku 52 lugu.

«Iga lugu oli isemoodi ja omasugune. Oli pikki ja lühikesi, oli värsi- ja proosavormis, oli bmx-ratturitest kuni kandlemängijateni,» kommenteeris konkursi peakorraldaja Merilin Piipuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles