Noored muusikud korraldavad Raadil kontserdisarja

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Raadi mõis ja järv.
Pildil Raadi mõis ja järv. Foto: Margus Ansu

Eelkõige noorte loomingut ja autoriloomingut tutvustavaid kontserte Raadi järve kaldal saab kuulata 14. ja 28. augustil. Kuni järgmise aasta maikuuni on Eesti Rahva Muuseumil (ERM) ja Tartumaa Rahvakultuuri Keskseltsil (TRAKS) ühiselt kavas korraldada mitmeid kontserte, mis toimuksid ERMi erinevates keskkondades.

Korraldajate teatel on esimese kontserdi põhiteemaks noorpärimus. Sellega tahavad korraldajad näidata, et noor looming saab ka olla vana rahvapärimuse ülessoojendamine ja kohaldamine praeguse aja muusikasse.

Taoline lähenemine on kogunud viimasel ajal populaarsust ning Raadil esinevad noorteansamblid Punt, Tartu Grupp ja Cipe.

Teine kontsert kõlab 28. augustil kell 14 ning siis antakse noortele autoriloomingu tegijatele võimalus end ja oma andeid tutvustada. Esinevad Kristjan Lüüs, Jaanus Karlson ja Vikerkaare Hallskaala.

Kontsderdisari jätkub sügisel. Edasiste plaanide hulka kuuluvad ka esinemiste salvestamine ja noorte autorite loomingu arhiivi internetikeskkonna ülesehitamine.

Korraldajad kutsuvad kõiki noori autoreid üle Eesti endast teada andma ja avaldama esinemissoovi aadressil noorloome@gmail.com.

Augustikuised üritused on tasuta. Äärmuslike ilmaolude korral jäävad kontserdid ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles