Saaremaa ooperipäevade tarbeks avatakse lennuliin

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa ooperipäevad saavad oma lennuliini
Saaremaa ooperipäevad saavad oma lennuliini Foto: Radius/Scanpix

2009. aasta Saaremaa ooperipäevade tarbeks pannakse käima spetsiaalne lennuliin marsruudil Helsingi-Kuressaare, mis Eesti Kontserti direktori Aivar Mäe sõnul teeb kuus lendu 68-kohalise lennukiga.


Lennuliini nimeks saab «Opera Flights» («Ooperilennud»), kirjutab Oma Saar. Sama lennuliini kasutab ka maailmakuulus Savonlinna ooperifestival Soomes.

Eile Kuressaare linnavolikogus selleaastase ooperipäevade kokkuvõtet tehes ja 2009. aasta üritust tutvustades märkis Mäe, et kuigi üritus jäi kahjumisse, on kõik arved makstud ning üritus mitmeks aastaks ette planeeritud.

Kokku külastas eelmisel aastal ooperifestivali 8000 külalist, kellest hinnanguliselt 25 protsenti olid saarlased. Ürituse kogukäive oli üle viie miljoni krooni ning piletitulu 2,5 miljonit krooni.

Järgmise aasta sündmusest rääkides märkis Eesti Kontserti juht, et eelarve on samas suurusjärgus, kuid piletihind ei kalline vaatamata sellele, et järgmisest aastast jõustub piletitele määratud käibemaksu tõus 5-lt protsendilt 18-le. Ooperipäevadeks läheb müüki 9500 piletit.

Järgmisel aastal kavatseb üritus laieneda ka valdadesse.

Kuressaare 2009. aasta eelarve projekti kohaselt toetab linn üritust 400 000 krooniga eelmise aasta 250 000 krooni asemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles