The Manhattan Transfer annab Tallinnas jõulukontserdi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Manhattan Transfer Pärnu vallikäärus
The Manhattan Transfer Pärnu vallikäärus Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Laupäeval, 6. detsembril annab oma 35nda juubeliturnee raames Tallinna Linnahallis jõulukontserdi maailma džässiparemikku kuuluv tippgrupp The Manhattan Transfer.



Üle 20 albumi üllitanud, miljoneid plaate müünud ning mitmete Grammy auhindadega pärjatud USA vokaalgrupp The Manhattan Transfer astub esmakordselt Eestis üles sümfooniaorkestriga.

Koostöös Tallinna Filharmoonikutega tulevad «Christmas Symphony» kontserdil esitlusele vokaalgrupi parimad lood läbi aegade ning kaunimad jõululaulud.

Jazzkaare korraldaja Anne Ermi sõnul on The Manhattan Transferi puhul tegu tipp vokaalkvaliteediga, mis on mõjutanud ka paljusid teisi muusikuid tegutsema.

«Mind kummitab selle vokaalgrupi vanem looming, näiteks «Birdland». Kindel on aga see, et tegu on väga andekate muusikutega, kes on pannud paljusid teisi gruppe ihkama sama kõrget taset,» jutustas Erm.

«Seekord kõlavad kontserdil natukene teistmoodi The Manhattan Transferi enda lood, kuid ka kauneimad jõululaulud, mida siinne publik varasemalt kuulnud polegi. Kindlasti väga võimas ja nauditav elamus üheks detsembrikuiseks laupäevaõhtuks,» lubab kontserdi korraldaja Priit Kala.

Alates esmaspäevast alustab Elu24.ee oma lugejate hulgas ka kontserdi piletiloosiga.

***

The Manhattan Transfer sai alguse 1972. aastal, 1975. aastal allkirjastati plaadistusleping Atlantic Recordsiga ja anti välja debüütalbum «The Manhattan Transfer», mis tõi neile esimese hittsingli «Operator».

1980. aastal võideti esimene Grammy looga «Birdland», 1981. aastal tehti ajalugu sellega, et võideti Grammy korraga nii pop- kui ka jazz kategoorias.

1985. aastal ilmunud album «Vocalese» oli absoluutne tipptase ning sellest nende sai läbi aegade enim Grammy auhindadele nomineeritud (12 kategoorias) album asudes samale pulgale Michael Jackson'i legendaarse plaadiga «Thriller».

1998. aastal võeti The Manhattan Transfer vokaalmuusika ansamblite kuulsuste halli (Vocal Group Hall of Fame).

Eestis on grupp esinenud kahel korral, 1997. aastal Tartu Laululaval, mis tõi kokku üle 7000 muusikahuvilise ja 2001. aastal Pärnu Vallikäärus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles