SUVEPILT: tantsijate teatepulgaks on ühine rütm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

«Need vahendid on mul ammu läbi proovitud! Papptaldrik peab paar nädalat vastu küll ja keevitamiselektrood paindub hästi,» selgitas Astrid Hallik, kes on tänavuse TeateTantsu Tartumaa juht.

Sel nädalal hüppas Hallik oma mootorrattale, et läbi sõita ja just nende vahenditega ära märgistada tantsuvahetused Tartumaa teedel. TeateTants algab 20. augustil Tallinna raeplatsilt. Tartumaale annavad Jõgevamaalt tulijad tantsuteate üle kell 1.23 ööl vastu teisipäeva, 23. augustit. Läbi Tartumaa tantsivad 32 rühma rahvatantsijad.

Keskmiselt tantsib üks paar 200 meetrit, noorterühmad veidi rohkem ja memmederühmad veidi vähem. Publik on oodatud kõikjale tee äärde tantsijatele kaasa elama, kuid ise saab tantsu lüüa näiteks kell 4 Aovere tankla juures ja alates 6.30st Tartu raeplatsil. Huvilised saavad täpse teekonnaga tutvuda maavalitsuse või TeateTantsu internetileheküljel.

Kell 7 liiguvad tantsijad edasi Põlvamaa piiri poole. Sel puhul rõhutas Hallik, et Ülenurme poolt tulevad autojuhid valiksid võimaluse korral mõne teise tee kui Võru tänav, sest just seda mööda tantsitakse hommikusel tipptunnil. Tantsijatega koos liiguvad kogu aja liikluse reguleerijad, keda kõik autojuhid ohutuse tagamiseks hoolega jälgima peaksid.

TeateTants on esmakordne suurprojekt, mille eesmärgiks on lakkamatult tantsides ja musitseerides läbida 15 maakonda ning ühendada sel moel Eesti rahvas. «See on rahvaüritus, millele annavad sisu ja mõtte inimesed ise,» ütles TeateTantsu projektijuht Eero Kiipli. «Tahame propageerida rahvatantsu ja -kultuuriga tegelemist üle kogu Eesti.» Lisaks tantsimisele kogutakse projekti käigus ka tantsurühmade folkloori, mis edastatakse Eesti kirjandusmuuseumile.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles