Ansip meenutas PÖFFi avades tänase päeva olulisust Eesti ajaloos

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Liis Treimann

Peaminister Andrus Ansip meenutas Pimedate Ööde Filmifestivali (PÖFF) avades tänase päevaga seotud olulisi sündmusi meie riikluse ajaloos ning avaldas filmifestivali tegijatele tänu eestlaste maailma avardamise eest.


«Tänane päev on üks olulisemaid daatumeid iseseisva riigi sünni juures, see on meie iseseisvuse algus, millest möödub täna 91 aastat,» ütles Ansip.

Täna, aastal 1917 kuulutas meie rahva demokraatlikult valitud Eesti Maapäev end kõrgema võimu kandjaks Eesti territooriumil. Aasta hiljem, 28. novembril 1918. aastal algas aga lahingutegevus Narva all, see tähendas Eesti Vabadussõja algust.

«Samal päeval, kui nüüd algab PÖFF, algas Eesti Vabariigi iseseisvuse kättevõitlemise kõige otsustavam faas, sõda vabaduse eest,» meenutas Ansip.

Peaminister Ansip avaldas ka heameelt, et PÖFF on kasvanud Tallinna öödest välja.

«Avaldan kiitust tegijatele, kes on pannud maailmatasemelise filmikunsti levitamise kaudu eesti inimesed kaasa elama ja teinud Eesti suuremaks, sest eks ole ju iga film aken maailma ja iseendasse,» ütles valitsusjuht.

Pimedate Ööde Filmifestivali on korraldatud Eestis juba 12 aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles