Viiendasse maakonda jõudnud teatetantsu hoog üha kasvab

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatetantsijad tantsivad läbi Lagedi. 
Tantsib rahvatantsu rühm Sipsikjalad Kallaverest.
Teatetantsijad tantsivad läbi Lagedi. Tantsib rahvatantsu rühm Sipsikjalad Kallaverest. Foto: Raigo Pajula

Teatetants käib juba viiendas maakonnas ning endiselt, hoog ei rauge - hoopis vastupidi!

Viimane öö oli täis positiivseid emotsioone nii korraldajate kui tantsijate poolt, teatas ürituse korraldusmeeskond. Ei suutnud saatemeeskonnad ära imestada, kui mõnda tantsupaari juba neljandat-viiendat korda aina hoogsamas rütmis tantsimas nägid!

Jällegi ei hoidnud tantsijaid tagasi ei lahtitulnud kingatallad, ei suures tantsuvihus «Naksitrallidest» tuntud Kingpooli jalanõudega ääretult sarnaseks muutunud ning seejärel kinniteibitud kinganinad ega ka vastabiellunu staatus. Nimelt tuli välja, et üks noorpaar otsustas meeskonnale sellise au teha, et veetsid oma pulmaöö mööda Eestimaa teid sellesse suurüritusse oma panust andes.

Kuna tegu on niivõrd suure üritusega ning õiges tempos püsimine sõltub väga paljudest erinevatest faktoritest, on teatetants mõnikord graafikust natuke ees või taga. See aga ei paista tantsijate ega korraldajate meelt pärssivat.

Teatetantsu idee autor Kalev Järvela märkis: «Graafikust niipalju, et see on orienteeruv, kuna kõigi tantsijate tantsusammud ei ole ühepikkused, siis ollakse vahel natuke graafikust taga ja siis jällegi natuke ees. Eks me nägime seda ka ette ja seepärast me palusimegi tantsijatel olla trassil valmis umbes üks tund varem.»

Homme, 23. augustil liigutakse marsruudil Aovere – Tila - Tartu - Ülenurme – Lalli – Ihamaru – Kanepi – Osula – Uue-Antsla - Sangaste ning kolmapäeva hommikul vallutab tantsurõõm Tõrva.

Teatetantsu liikumine on reaalajas jälgitav aadressilt www.teatetants.ee/gps.

Teatetants jõuab tagasi Raekoja platsi pühapäeval kell 13.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles