Saarepeedi õpetajad võivad Eesti kõrgeimast palgast vaid unistada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Eesti Päevalehes avaldatud õpetajate keskmiste palkade tabelit juhtinud Saarepeedi kooli õpetajate palk on ilmselt õige vaid statistiliselt, sest tegelikult jäävad selle kooli õpetajate reaalsed palgasummad kirjeldatust tükk maad allapoole.

Teade, et rahandusministeeriumi 2007. aasta andmete põhjal arvutatud keskmine palk oli Saarepeedi koolis 14 256 krooni, hämmastas nii Saarepeedi vallavanemat kui koolijuhti, kirjutab Sakala.

Vallavanem Ando Eensalu sõnul maksab vald õpetajatele täpselt sellist töötasu, nagu riik on kehtestanud. «Meie ei ole ise palgasummat tõstnud,» kinnitas ta.

Kooli direktor Enna Tikas arvas, et keskmise palga võis mullu normaalsest kõrgemaks kergitada eelmise aasta suvel koolis aset leidnud suur töötajate vahetus.

2007. aastal valis volikogu Saarepeedi põhikoolile uue direktori. Sellest valikust tõusis suur tüli ja osa õpetajaid lahkus koolist koos endise direktoriga. Et neile tuli enne suvepuhkusele minekut teha lõpparve ja leida samal ajal uusi õpetajaid, võiski keskmine näitaja tavalisest palju kõrgemaks tõusta.

Enna Tikase sõnul tahab ta lähemal ajal välja arvutada, kui kõrge oli keskmine palk koolis sel aastal. «Kindlasti polnud see 14 000 krooni,» sõnas ta. «Tavalise õpetaja palk koos maksudega jääb 10 000 krooni lähedale.»

Eesti õpetajate kuu keskmine sissetulek oli rahandusministeeriumi andmeil mullu 11 214 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles