Ilmus sajas mõttelugu

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Hando Runnel oli rääkinud ja oma prillid (pildil esiplaanil) lauale «Eesti mõtteloo» rivi ja virna juurde unustanud, rääkis tema poeg Simo Runnel (pildil) oma kokkupuudetest selle raamatusarjaga.
Kui Hando Runnel oli rääkinud ja oma prillid (pildil esiplaanil) lauale «Eesti mõtteloo» rivi ja virna juurde unustanud, rääkis tema poeg Simo Runnel (pildil) oma kokkupuudetest selle raamatusarjaga. Foto: Sille Annuk

«Eesti mõttelugu» on jõudnud sajanda raamatuni, milleks on Jaan Tõnissoni artiklikogu «Riigivanem». Ümmarguse numbriga üllitisest ja ühtlasi peaaegu 17 aasta jooksul ilmunud sarjast kõneles eile Tartu raekoja saalis pärast linnapea Urmas Kruuse sissejuhatust kõigepealt Hando Runnel. Ta on peale muu selle sarja peatoimetaja.

Kui Hando Runnel oli rääkinud ja oma prillid (pildil esiplaanil) lauale «Eesti mõtteloo» rivi ja virna juurde unustanud, rääkis tema poeg Simo Runnel (pildil) oma kokkupuudetest selle raamatusarjaga. Tema panuse hulgas on ühe toimetamine ja kahe koostamine. Need kaks koosnevad mõlemad Jaan Tõnissoni artiklitest.

Kui kuulajate ees olid oma mõtteid esitanud ka ajaloolane Ago Pajur ja kirjandusteadlane Rein Veidemann, astus laua juurde Ilmamaa kirjastuse direktor Mart Jagomägi. Muu hulgas ütles ta, et algses nimekirjas olnud 125 autorist vaid poolte mõtted on nüüdseks kaante vahele jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles