Üliõpilasteater alustab uut hooaega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Üliõpilasteatri juht ja «Ivanovite jõulupuu» lavastaja Kalev Kudu.
Tartu Üliõpilasteatri juht ja «Ivanovite jõulupuu» lavastaja Kalev Kudu. Foto: Sille Annuk

Tartu Üliõpilasteater alustab 4. oktoobril oma 13. hooaega vene avangardisti ja sürrealisti Aleksandr Vvedenski «Iva­­novite jõulupuuga» Athena keskuse pööningusaalis. Esietendus oli läinud kevadel sealsamas.

Näidendi on tõlkinud Aare Pilv ja lavastanud Kalev Kudu. Etendused on kõikidel oktoobri teisipäeva- ja kolmapäevaõhtutel.

Uue hooaja esimene esietendus on 1. novembril. Kalev Kudu toob koostöös kunstnik Martiini ja trupiga Athenas vaatajate ette poola absurdisti Sławomir Mrožeki näidendi «Ulgumerel».

Kolm tegelast Karl Laumetsa, Christopher Rajaveeru ja Enor Niinemäe kehastuses satuvad pärast laevahukku vetevalda, toiduvarud on otsas, aga süüa tahaks ikkagi. Nende kõrval tuleb üle pika aja taas lavale Tartu Üliõpilasteatri üks staažikamaid liikmeid Indrek Tulp.

Etendust saab Athenas vaadata kõikidel novembri teisipäeva- ja kolmapäevaõhtutel. «Ulgumerel» osaleb ka Liège´is festivalil aastal 2012 ning on osa Eesti ja Belgia koostööprojektist. Nimelt lavastab Liège´i teater sama näidendi ja mängib seda kevadel Tartus.

Uuslavastust on oodata detsembriski. Valgevene nüüdisdraamat tuleb lavastama minskilane Sergei Tourban, kes paar aastat tagasi lavastas Tartus tudengitega Anton Tšehhovi «Naljad armastusest».

Uuel aastal tuleb üliõpilasteatri mängukavasse sellesama vene klassiku «Onu Vanja» ja Frank Wedenkindi samuti 19. sajandi lõpul loodud näidend «Kevadine ärkamine».

Lisaks sõidule Belgiasse ootavad tudengiteatri truppi tuleval aastal ees festivalid Peterburis, Minskis ja Kolumbias. Jätkuvalt otsib Tartu Üliõpilasteater koostöös ülikooli ja linnaga oma päriskodu ehk statsionaari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles