Kirjanik Umberto Eco esineb kevadel Tartus avaliku loenguga

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
U. Eco «Ilu ajalugu» on ka eesti keelde tõlgitud.
U. Eco «Ilu ajalugu» on ka eesti keelde tõlgitud. Foto: Mihkel Maripuu

Järgmise aasta mais Tartus toimuva kirjandusfestivali Prima Vista 2009 aukülaliseks on tuntud kirjanik Umberto Eco, kes peab seal ka avaliku loengu.

Poliitikaajakirjade Prospect ja FP Global poolt maailma intellektuaalide esiviisikusse arvatud Itaalia kirjanik, semiootik, filosoof ja kriitik Umberto Eco osaleb 7.-9. mail Tartus toimuval rahvusvahelisel kirjandusfestivalil Prima Vista, teatasid ürituse korraldajad.

Tartus promoveeritakse Bologna Ülikooli meedia- ja semantikaprofessor Tartu Ülikooli audoktoriks. Lisaks esineb Eco kirjandusfestivalil  avaliku loenguga.

Ecost sai maailmakuulus kirjanik 1980ndate aastate algul, mil trükivalgust nägi tema esimene romaan «Roosi nimi», mis on ka eesti keeles ilmunud. Tema ilukirjanduslikust loomingust on Eesti lugejateni jõudnud veel 17. sajandi Euroopast kõnelev seiklusromaan «Eilse päeva saar» (2003) ning Vahemere riikide «Mediterraneo 2002» kirjanduspreemia pälvinud ajalooline romaan «Baudolino» (2003).

Tänavu ilmus eestikeelsena kirjaniku antoloogia «Inetuse ajalugu», millele kaks aastat varem eelnes samalaadses kronoloogilises võtmes kirjutatud «Ilu ajalugu».

Eco on valitud 12 nimeka Euroopa ülikooli audoktoriks ning teda on pärjatud arvukate kirjanduspreemiatega üle kogu maailma.

Loe ka «Umberto Eco intellektuaalne vandenõu».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles