Riigimetsast võib ise jõulukuuske tooma minna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) korraldatavad kuuseretked said kiiresti nii populaarseks, et RMK otsustas lubada huvilistel ka iseseisvalt jõulukuuske riigimetsa otsima minna.

RMK soovitab kuuseotsijatel valida sobivaid kuuski kraavipervedelt või elektriliinide alt riigimetsast, keelatud on kuuse raiumine noorendikest, kus puud on inimeste istutatud ja kasvavad nähtavalt ridades.

Enne iseseisvat metsa minekut tuleb jõulukuuse eest tasuda RMK kontole vastavalt hinnakirjale ja enne kuuse raiumist kindlasti veenduda, et tegemist on riigimetsaga.

«Seda näitavad riigimetsa sildid teede ääres, aga parim võimalus on kontrollida metsaregistrist järele,» selgitas RMK metsakasvatuse peaspetsialist Toomas Väät.

RMK loodushoiu osakonna juhataja Marge Rammo sõnul on jõulude eel metsa minek ning sealt sobiva kuuse valimine omaette rõõmuks, mis muudab pühad ka sellevõrra erilisemaks sündmuseks.

Kuni ühe meetrise kuusepuu hinnaks on 29.50 krooni, kahe meetrise hind on 118 krooni ning kolme meetrise hind 236 krooni. «Metsa minnes tuleb maksekorraldus kindlasti kaasa võtta, tõendamaks kuuseraiumise seaduslikkust,» ütles Toomas Väät.

Ise võib jõulukuuske riigimetsa raiuma minna kuni aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles