Putin hakkab arendama vene kino

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Föderatsiooni peaminister Vladimir Putin vestlemas poliitikust filmirežissööri Nikita Mihhalkoviga uue sõjafilmi võtetel.
Vene Föderatsiooni peaminister Vladimir Putin vestlemas poliitikust filmirežissööri Nikita Mihhalkoviga uue sõjafilmi võtetel. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Vene Föderatsiooni peaminister asub valitsuse teatel isiklikult kujundama ka omamaise filmitööstuse arengut, asudes selleks kokku kutsutud filminõukogu esimeheks.


Putini kohtus oktoobris Peterburis filmitööstuse bossidega ning siis otsustati luua uus institutsioon, mis hakkab koordineerima valitsusasutuste, filmitegijate ja ettevõtete tööd, vahendas filmileht

Variety

. Selle juhiks peaminister hakkabki.


Filminõukogu ei tegele küll otsese rahajagamisega, kuid otsib siiski võimalusi, kuidas parandada riiklikku abi vene filmide tootmisele, levitamisele ja propageerimisele nii kodumaal kui rahvusvahelistel turgudel. Samuti kuulub selle pädevusse «innovatiivsete kinotehnoloogiate» kasutuselevõtu toetamine ja meetmete rakendamine vene filmide turuosa hoidmiseks, teatas valitsuse pressiteenistus eile.

Putin rõhutas juba oktoobris, kui tähistati vene filmi 100. sünnipäeva, et «kinol on potentsiaali olla tähtsaks õppevahendiks ja eeskujuks ühiskonnale». Peaministri kinnitusel on seetõttu hädavajalik haarata kodumaine filmitööstus valitsuse pikaajalisse sotsiaal- ja majandusarengu plaani.

Vene massiteabekanalite reaktsioon nendele sammudele jäi vaoshoituks. Üks kogenud kinotegelane tunnistas siiski, et «nagu tavaliselt, ei tule ka sellest midagi head».

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles