Teispäeval algavad Kuressaare Kammermuusika Päevad

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Liisa Bezrodny
Anna-Liisa Bezrodny Foto: Kaupo Kikkas

Teisipäeval, 31. juulil algab Eesti vanim ja tuntuim rahvusvaheline kammermuusikafestival «Kuressaare Kammermuusika Päevad», seekord juba 24. korda. See on muusikasündmus, mis pani 1995. aastal aluse Saaremaa muusikafestivalide traditsioonile. Kammermuusika Päevad Kuressaares toimuvad järjepidevalt alates 1995. aastast.

Festivali kunstiline juht Andres Paas: «Tänavuse festivali viis päeva on täis väga eriilmelist ja kaunist muusikat läbi erinevate ajastute ja stiilide suurepäraste muusikute esituses – kavas on kuus kordumatut kontserti nii vokaal- ja orkestrimuusikast, klaveritriodest kuni mandoliinikvartettide ning argentiinlaste eheda tangoetenduseni välja, esmakordselt festivali ajaloos tuleb ettekandele klaverikontsert ning kõlavad ka mitmed Eesti esiettekanded, sh tuntud Läti helilooja Artūrs Maskatsi «Südaöö Riias»». Kuressaare linna väisavad maailmamuusikud Argentiinast, Hiinast, Prantsusmaalt, Inglismaalt, Soomest ja meie oma tipud. Kõik festivali väliskülalised tulevad Eestisse esimest korda ja annavad oma debüütkontserdi vaid Kuressaares.

Esinejate hulgas on mainekale Gramophone´i auhinnale nomineeritud vokaalsekstett Marian Consort Inglismaalt, maailma tangolavade superstaar – kuulsaim Argentiina tangotrupp La Porteña Tango Trío koos nimeka laulja Eugenia Giordano ning tangotantsijate ja koreograafide Damián Roezgas´e ning Amira Luna´ga. Ansambli kitarrist Alejandro Picciano juhtimisel tuleb ettekandele kirgedest tulvil vaatemänguline lavašõu, milles muusika ja sensuaalse tantsu vahendusel jõuavad publikuni Buenos Airese ainulaadne ja salapärane atmosfäär ning lõbusad lood.

Festivalil esinevad ka põnev mandoliinikvartett Prantsusmaalt Quatuor à Plectres de France, festivali kunstiline juht Andres Paas koos viiuldaja Anna-Liisa Bezrodny ja praeguse aja Soome ühe väljapaistvaima tšellisti Jan-Erik Gustafssoniga. Eesti muusikuid esindavad festivalil ka unikaalse instrumentide koosseisuga ansambel Duo Telluur ning paljudes maailma mainekates kontserdisaalides esinenud kammerorkester Eesti Sinfonietta. Orkestri ees soleerib W. A. Mozarti 12. klaverikontserdis Saksamaal resideeruv Hiina päritoluga pianist Haiou Zhang.

Kontserdid toimuvad 31. juulist – 4. augustini Kuressaare Kultuurikeskuses ja ajaloolises Kuressaare Linnuses.

Festivali kunstiline juht ja produtsent on pianist Andres Paas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles