Tallinna Kunstihoone valis uueks juhiks Hallas-Murula

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karin Hallas-Murula
Karin Hallas-Murula Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Sihtasutuse Tallinna Kunstihoone Fondi nõukogu valis ülekaaluka häälteenamusega Tallinna Kunstihoone uueks juhatajaks kunstiteadlase Karin Hallas-Murula.

Hallas-Murula asub tööle 1. detsembrist, teatas kunstnike liit.

Hallas-Murula on lõpetanud I. Repini nimelise Maali, Skulptuuri ja Arhitektuuri Instituudi Peterburis, täiendanud end New Yorgi Kesk-Euroopa Ülikoolis Prahas.

Aastatel 1991-2010 oli ta Eesti Arhitektuurimuuseumi direktor, selle töö kõrvalt on ta olnud mitmete ühiskondlike organisatsioonide juhatustes ja nõukogude liige. Mullu novembris ei osutunud ta aga arhitektuurimuuseumi juhi uuel konkursil enam valituks.

Ta on kureerinud arvukalt kodumaiseid ja rahvusvahelisi arhitektuuri- ja kunstinäitusi, avaldanud monograafiaid ja uurimuslikke artikleid.

Tänavu premeeriti teda kultuurkapitali aastapreemiaga monograafia «Tallinna juugendarhitektuur. Jacques Rosenbaum 1878-1944» eest, samuti sai ta Kristjan Raua nimelise aastapreemia Eesti Arhitektuurimuuseumi loomise, juhtimise ja rahvusvahelise tasemega teadus- ja kirjastustegevuse ning näitusteprogrammi eest 1991-2010.

Tallinna Kunstihoone eelmine juht Harry Liivrand asus septembrist ametisse Eesti kultuuriesindajana Saksamaal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles