Kursi koolkond täitis teostega kogu maja

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Kruusamäe eilne tööpäev algas näituse kujundamisega suures saalis. Teiste hulgas leidsid oma õige koha tema uusim maal, luuletaja Jüri Leesmendi portree (paremal). Seina tumedaks värvitud osal on kolm hiiglaslikku joonistust, mille autor on Albert Gulk.
Ilmar Kruusamäe eilne tööpäev algas näituse kujundamisega suures saalis. Teiste hulgas leidsid oma õige koha tema uusim maal, luuletaja Jüri Leesmendi portree (paremal). Seina tumedaks värvitud osal on kolm hiiglaslikku joonistust, mille autor on Albert Gulk. Foto: Margus Ansu

Täna avatakse Tartu kunsti­­majas Kursi koolkonna 30. aastapäeva näi­­tus, mille töid jagub kahel korrusel kõikidesse saalidesse. Vaatamise alustuseks on hea astuda sisse monumentaalgaleriisse, kus on seintel Ilmar Kruusamäe üheksa suurt portreed kursilastest, nende hulgas tema ise.

Kunstimaja produtsendi Tanel Asmeri teatel asutasid Eesti vanima tegutseva kunstnikerühmitise 1988. aastal Peeter Allik, Albert Gulk, Ilmar Kruusamäe ja Priit Pangsepp. Hiljem lisandusid Marko Mäetamm, Reiu Tüür, Imat Suumann, Külli Suitso ja Priit Pajos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles