Otseülekanne «Eesti teede ja transpordi 100 aastat» raamatuesitluselt

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel, 17. augustil esitletakse raamatut «Eesti teede ja transpordi 100 aastat», Postimees teeb esitluselt otseülekande.

Valdo Prausti raamat «Eesti teede ja transpordi 100 aastat» kajastab ühtse tervikuna Eesti teede ja transpordi ajalugu, võttes kokku nii veeteed, maanteed, raudteed kui õhuteed, samuti nendel eri aegadel liikunud sõidukid.

Põhjalikult on välja toodud teedevõrgu areng 1920.–30. aastatel, mil varasemad teed tuli kiiresti ümber kujundada iseseisva Eesti Vabariigi vajadusi arvestades. Kuna riik ei tekkinud 1918. aastal aga tühjale kohale, siis on lühidalt vaadeldud ka teede varasemat ajalugu, samuti arengut nõukogude ajal ning taastatud Eesti Vabariigis.

Raamatust saab muu hulgas teada, millal ja kuidas hakati veeteedele eelistama maismaateid ning kuidas ja miks tekkisid nende kõrvale raudteed ja hiljem ka lennuliinid. Raamatu lõpus on toodud ülevaade teede ja transpordi valdkonnaga tegelevatest muuseumidest Eestis.

Juubeliperioodil ilmub EV100 raamatusarjas 44 teost, mis jutustavad Eesti arengulugu läbi eri valdkondade. Raamatusarja teemad on valinud Riigikantselei EV100 juhtrühm ja raamatusarja kolleegium koosseisus Mart Orav, Aleksei Lotman ja Peeter Saari.

Ülevaatesarja annab aastail 2018-2019 välja kirjastus Post Factum koostöös Riigikantselei EV100 korraldustoimkonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles